Ovenschotel van spinazie

Ovenschotel van spinazie

Echt lekker vers is deze ovenschotel van spinazie. Een complete, makkelijke maaltijd en op elk moment van de week kun je voor de dag komen met dit gerecht.

  • 500 gram verse spinazie, gewassen
  • 375 gram vastkokende aardappel, geschild in schijfjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram ham, blokjes
  • 5 plakken belegen kaas
  • 25 gram pijnboompitten

Verwarm je oven voor op 180 graden. Kook de aardappelschijfjes in ruim kokend water met zout 3 minuten. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een wok. Voeg de spinazie telkens in delen toe en bak dit 3 minuten al omscheppend op een hoog vuur. Voeg fijngehakte ui, peper, zout, nootmuskaat en Italiaanse kruiden toe en bak dit 1 minuut mee. Neem de wok van de warmtebron en laat het wat afkoelen.
Klop het ei los met de melk. Schep de hamblokjes en het eimengsel door de spinazie.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Leg de helft van de aardappel plakjes op de bodem. Schep het spinazie mengsel erop en vervolgens de rest van de aardappel plakjes. Dek het af met de plakken belegen kaas. Bestrooi het met de pijnboompitten. Laat de schotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten garen en een mooi krokant korstje krijgen.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



4 comments

Schrijf een reactie
  1. Joke
    Joke 28 april, 2013, 00:55

    Vond dit maar een zeer simpel gerechtje, een beetje room en extra aardappelen en hesp zeker aan te raden!!!

    Reply this comment
    • Lekker Tafelen
      Lekker Tafelen Author 28 april, 2013, 10:39

      Heerlijk om te zien dat er volop gevarieerd wordt. Dat is ook wat we proberen te stimuleren! Dank voor de feedback Joke

      Reply this comment
  2. Gaby
    Gaby 26 januari, 2013, 21:36

    Vandaag dit recept gemaakt met een stukje eigen interpretatie. Ik heb wilde spinazie gebruikt en onder het kaaslaagje nog wat blauwgeaderde kaas gebrokkeld voordat het de oven in ging. Mijn schoonouders, man en ikzelf waren er zeer over te spreken. Dit is een blijvertje.

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*