Een perfecte, oosterse maaltijd met volop vers! Dit is een verrukkelijk alternatief op de gangbare bami. Doe maar alsof je je uitslooft, je gasten hoeven niet te weten hoe makkelijk je dit gerecht op tafel zet.
- 300 gram varkenshaas in blokjes van 3 cm
- 250 gram eiermie
- 2 struiken paksoi
- 6 eetlepels olie
- 8 bolletjes stemgember op siroop
- 4 eetlepel gembersiroop
- zout en peper
- 2 theelepels chilivlokken
Roer voor de marinade 2 eetlepels olie, 2 eetlepels gembersiroop, zout en 1 theelepel chilivlokken door elkaar. Laat de varkenshaas ongeveer 5 minuten marineren. Rijg de blokjes aan de prikkers. Verhit een koekenpan of een grilpan. Gril de spiesjes in 15 min goudbruin en gaar. Snij de stemgember fijn en meng met 3 eetlepels olie, de rest van de siroop en chilivlokken. Breng op smaak met zout. Snij de paksoi in repen. Verhit 1 eetlepel olie en roerbak daarin de paksoi 5 min. Kook de eiermie volgens de verpakking. Meng de gemberdressing door de mie en leg de spiesjes erop.