Kalfsreepjes op z’n Zwitsers

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Kalfsreepjes op z’n Zwitsers

Deze rijst of pastasaus is het hele jaar door een feest. Gewoon om lekker doordeweeks te maken, in een romige saus met een pittige bite door de kappertjes.

  • 400 gram kalfsreepjes
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 30 boter (of margarine)
  • 1 eetlepel bloem (tarwe)
  • 1 dl witte wijn (droge)
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
  • snufje zout
  • snufje peper

Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend gaar. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met peper en zout en de bloem. Fruit de ui in het bakvet in ± 5 minuten glazig. Voeg de champignons toe en bak ze ± 3 minuten mee. Schenk de wijn en de creme fraîche erbij en breng alles aan de kook. Voeg het vlees, de kappertjes en peper en zout naar smaak toe en warm alles nog even goed door. Neem de pan van het vuur en roer tenslotte de peterselie erdoor.


2 Reacties

  1. Lekker Tafelen Auteur 08:40, jun 27, 2013

    Leuk om te horen Liesbeth, probeer evt. de champignons te vervangen voor blokjes courgette.

    Reageer op deze reactie
  2. Liesbeth Kuiperij-Hamer 08:37, jun 27, 2013

    Gisteren deze saus met rijst gegeten, heerlijk. Die eten we vaker. Wel zonder champignons, die lust er eentje niet.

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Verse Lente quiche; Proef het voorjaar!

Verse Lente quiche; Proef het voorjaar!   2

Een koude dag in het voorjaar? Even geen zin in een salade, of een andere lichte hap? Probeer dan deze lente quiche. Boordevol verse groenten, eieren (pasen) en spek. Een [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety