Ik kan het niet laten. Als er mooi rundvlees bij de slager ligt dan moet het mee! Terwijl ik in de vitrine staar naar de prachtige riblapjes bedenk ik dit recept. Ik heb het een hele dag op een petroleumstelletje gezet om te laten sudderen maar dat kan ook prima op het gas met een sudderplaatje eronder. Ik heb er wat grotere gekookte krielaardappelen bij geserveerd, maar het is ook zalig met rijst of aardappelpuree. Neem dit weekend eens de tijd voor dit heerlijke stoofgerecht.
50 gram bakboter
500 gram mooie riblappen
Bakje gerookte spekreepjes
2 uien
1 teentje knoflook
Bakje kastanjechampignons
Half potje zilveruitjes
2 winterwortels
paar takjes vers selderijblad
Halve liter Merlot of Valpoicella
Vleesbouillonblokje
1 eetlepel tomatenpuree
Zout, peper
Braadpan met dikke bodem
Snijd de riblappen in grove blokjes, kruid naar smaak met zout en peper en bak deze aan in de hete bakboter. Snijd de ui in stukken, pers de knoflook, schil de wortel en snijd deze in dikke plakken en snijd de kastanjechampignons in grove plakken. Bak in de koekenpan het spek langzaam uit zonder boter te gebruiken. Voeg als er wat vet vrij komt de ui, knoflook, champignons en wortel toe en bak even mee. Doe dit alles in de braadpan bij het rundvlees. Voeg de wijn toe en verkruimel het bouillonblokje erboven en roer de lepel tomatenpuree er doorheen. Doe de zilveruitjes zonder het zuur erbij en voeg de blaadjes van de takjes selderij erbij. Lekker een paar uur laten stoven tot het rundvlees helemaal zacht en gaar is. Schenk er de wijn bij die je ook hebt gebruikt voor het gerecht. Smakelijk eten!
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Vandaag gemaakt, heerlijk. Heerlijk met krieltjes, een echte aanrader,
Goed om te horen Bert, leuk dat je het deelt!
Lijkt me super, Irene! Fijn ook dat er genoeg groente in zit.
Op een thuiswerkdag doe ik niks liever als in mijn lunchpauze zo’n pannetje opzetten. Tegen etenstijd aardappelpuree maken (of frietjes halen) en dan lekker aanschuiven.
Zeker weten dat jouw stoofpotje deze winter nog bij ons op tafel staat!
Leuk! Ik doe dat ook wel eens als ik thuis werk. Terwijl jij werkt pruttelt het stoofpotje zichzelf wel gaar. En inderdaad als je de saus wat meer inlaat dikken is dit met frietjes ook heel erg lekker!