Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept ® is uitermate geschikt voor de slowcooker. Hoeveelheden die zijn genoemd zijn ruim voldoende voor 4 personen.
- 1 kilo doorregen runderlappen
- 125 gr magere gerookte spekblokjes
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 3 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 klein Spaans pepertje (zonder zaad)
- 250 gr verse champignons
- 1 stengel bleekselderij (halve ringen)
- Zeezout
- Zwarte peper
- 1 ½ t basilicum
- 1 t rozemarijn
- 1 t dragon
- 1 t tijm
- 1 t oregano
- 2 el vers gesnipperde peterselie
- 50 gr boter
- 3 el olijfolie
- ½ el balsamico azijn di Modena I.G.P.
- ½ bakje cherry tomaatjes (gehalveerd)
- 1 dl stevige rode wijn (Tempranillo)
- 200 ml warme runderbouillon
- 2 el bloem
Snij het rundvlees in blokken, kruid het met wat peper en zout uit de molen en haal door een bord met bloem. Zo schroeit het mooier en sneller dicht en blijft het vlees mals. Snij de groente in blokjes, de champignons in plakjes, snipper de knoflook, het kleine pepertje en de peterselie fijn (deze even apart zetten).
Doe boter en olijfolie in een hapjespan of braadpan met deksel, laat smelten, voeg beetje bij beetje de blokjes vlees en spek toe en roerbak ze rondom bruin. Op het laatste fruit je de ui en knoflook even mee totdat het glazig is. Dan afblussen met de wijn (ik gebruikte Tempranillo, stevige Spaanse wijn op hout gerijpt). Dan de warme runderbouillon erover gieten totdat het net onder staat, cherry tomaten toevoegen, gedroogde kruiden, selderij en het pepertje gesnipperd toevoegen Al die smaken krijgen de kans om lekker in dat vlees te trekken. Tenslotte de champignons en paprikablokjes toevoegen en lekker 3 uur laten pruttelen. Zorg er wel voor dat het niet droog komt te staan, voeg desnoods nog wat bouillon toe. Nu heb je botermals gekruid rundvlees met een heerlijk gestoofd groentenprutje. Even proeven en eventueel nog wat op smaak brengen met een klein beetje extra zout. Als de saus iets te dun is eventueel al roerend nog wat binden met wat maizena of een klein beetje extra bloem. Je krijgt dan een mooie gladde saus. Echt heel lekker dit ! Eet smakelijk ! TIP: de volgende dag is het gerechtje nog veel lekkerder en is ook prima in te vriezen.
Heerlijk over pasta, Penne, Tagliatella of andere pasta naar keuze danwel over Italiaanse aardappelpuree of Rösti en strooi er eventueel wat Parmezaanse kaas over.
Onderweg heb ik het iets gewijzigd, want had niet alles in huis, maar het resultaat was heerlijk! Heb het opgediend met aardappelpuree, gemaakt met verse roomkaas en scheutje melk.
Leuk dat je het geprobeerd hebt Yvonne en top dat het zo goed bevallen is!