Hollandse saus

  • 1/2 deciliter witte wijnazijn
  • 5 peperkorrels
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 laurierblad
  • 1 takje peterselie
  • 4 eierdooiers
  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • zout en peper
  • citroensap

Breng een halve deciliter water met azijn, peperkorrels, ui, laurierblad en peterselie aan de kook en laat het geheel tot de helft inkoken. Zeef de vloeistof en laat deze enigszins afkoelen.

Klop de eierdooiers in een kom los en voeg al kloppend de vloeistof in gedeelten eraan toe.

Plaats de kom in een pan met water dat tegen de kook aan wordt gehouden en laat het eimengsel al kloppend binden.

Neem de kom uit de pan en klop langzaam de boter in kleine stukjes door de saus. Blijf kloppen tot deze glanzend is.

Serveer de saus direct.

Serveren bij

Hollandse saus smaakt prima bij gepocheerde vis of asperges.

Tips

Oorzaken van schiften kunnen zijn:

  • een te hoge temperatuur van het water
  • het te snel toevoegen van de boter

Neem zodra de saus dreigt te gaan schiften de kom uit de pan en klop een eetlepel koud water door de saus.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*