Hollandse saus

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

  • 1/2 deciliter witte wijnazijn
  • 5 peperkorrels
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 laurierblad
  • 1 takje peterselie
  • 4 eierdooiers
  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • zout en peper
  • citroensap

Breng een halve deciliter water met azijn, peperkorrels, ui, laurierblad en peterselie aan de kook en laat het geheel tot de helft inkoken. Zeef de vloeistof en laat deze enigszins afkoelen.

Klop de eierdooiers in een kom los en voeg al kloppend de vloeistof in gedeelten eraan toe.

Plaats de kom in een pan met water dat tegen de kook aan wordt gehouden en laat het eimengsel al kloppend binden.

Neem de kom uit de pan en klop langzaam de boter in kleine stukjes door de saus. Blijf kloppen tot deze glanzend is.

Serveer de saus direct.

Serveren bij

Hollandse saus smaakt prima bij gepocheerde vis of asperges.

Tips

Oorzaken van schiften kunnen zijn:

  • een te hoge temperatuur van het water
  • het te snel toevoegen van de boter

Neem zodra de saus dreigt te gaan schiften de kom uit de pan en klop een eetlepel koud water door de saus.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety