Hete boontjes (Sperziebonen op z’n Indonesisch)

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Hete boontjes (Sperziebonen op z’n Indonesisch)

Sperziebonen op z’n indonesisch, ook wel hete boontjes of sajoer boontjes genoemd. Je kunt ze maken met kant en klare mixen, maar leuker is om het zelf te doen. Vers, op eigen smaak en wanneer je dat vaker doet komen die kruiden zeker van pas. Lekker bij babi ketjap en witte rijst.

  • 800 gram sperziebonen
  • 5 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tl. ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 tl. koenjit (gemalen geelwortel)
  • 2 eetlepels olie
  • 3 blaadjes salam
  • 2 schijfjes galangawortel (laos)
  • 2 blaadjes djeroek poeroet (limoenblaadjes )
  • 5  dl kokosmelk
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Was en breek de sperziebonen. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de rode peper en snipper de rest. Pureer de sjalotten met de knoflook en de spaanse peper in een vijzel. In de keukenmachine kan eventueel ook. Verhit wat olie in een wok en bak de gepureerde kruiden met de ketoembar en de koenjit even flink aan tot je goed ruikt. Voeg dan de overige kruiden, de sperziebonen en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat doorkoken tot de sperziebonen gaar zijn en serveer direct.


4 Reacties

  1. g 23:07, feb 23, 2013

    sambal goreng boontjes,heerlijke indische boontjes,dan kun je die nog uitbreiden met sambal goreng telor,(ei),dat kent
    een ieder wel,wanneer je de sambal goreng boontjes maakt,
    dan kook je pp 2 eieren,hard,en laat die meesudderen in de
    smoor van de groenten.
    ongeveer 15minuten.
    zelf doe ik altijd veel sambal erbij,want het moet lekker
    heet(pedis)zijn.
    maar dat is voor de echte liefhebbers,heb je kleine kinderen,dan maak je natuurlijk,kinder porties.

    Reageer op deze reactie
  2. Lekker Tafelen Auteur 16:13, feb 01, 2013

    Goed om te horen Francien. Wie weet krijgen we nog meer tips ;)

    Reageer op deze reactie
  3. Francien 14:05, feb 01, 2013

    De boontjes waren heerlijk.

    Reageer op deze reactie
  4. Francien 13:50, jan 11, 2013

    Deze boontjes ga ik het weekend koken.

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Bijgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety