Wat zal ik vandaag weer eens gaan doen? Een vraag die regelmatig terug komt. Als het dan buiten een keertje regent is het heerlijk om je terug te trekken in je keuken en deze muffins uit de oven te toveren. Een lust voor het oog en een feest op je tong.
- 2 rijpe handperen
- 1 citroen
- 2 eetlepels rozijnen
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 theelepels bakpoeder (backin)
- 70 gram honing
- boter
- 2 eieren
- 1 dl yoghurt
- 1 dl melk
- 1/2 dl zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pers de helft van de citroen uit en rasp de schil van beide helften. Doe zowel sap als rasp bij de peren en voeg de rozijnen toe. Zeef het deeg en het bakpoeder in een kom. Voeg de honing toe en meng goed. Smeer een muffin bakplaat van 12 stuks in met de boter. Breek de eieren in kom en roer ze los met een vork. Meng yoghurt, de melk en de olie in een andere kom en voeg er de eieren aan toe. Giet het eimengsel op de bloem en roer alles samen. Voeg er het vruchtenmengsel aan toe en meng goed. Vul elk vormpje van de muffinvorm voor 3/4 met het deegmengsel. Schuif de plaat in de oven en bak 25 minuten of tot de muffins goed gerezen en goudbruin gebakken zijn. Laat lichtjes afkoelen in de bakvorm, haal de muffins uit hun vorm en leg ze op een rooster waar ze verder kunnen afkoelen.
Serveer met herfstthee
Herfstmuffins met peer en rozijnen – Baktip voor een herfstmiddag #lekkertafelen
RT @LekkerTafelen: Herfstmuffins met peer en rozijnen – Baktip voor een herfstmiddag: Wat zal ik vandaag weer eens gaan doen? Een v…