Herfstachtige walnotenmuffins met kaneel – Het is al weer tijd voor een nieuw seizoen: herfst. Blaadjes vallen van de bomen, de koude wind door je haren, regenlaarzen onder de modder en de knalgele regenpakken die stoffig uit de kast worden gehaald. Na een lange werk- of schooldag is het tijd om even goed op te warmen. Bovendien is na zo’n lange fietstocht in de keiharde regen en die oh zo ‘ik heb altijd tegenwind’ echt wel tijd om iets lekkers te nemen! Deze walnootmuffins met kaneel zijn hier ideaal voor. Met een lekkere kop warme thee is iedereen zo weer opgewarmd.
Herfstachtige walnotenmuffins met kaneel
Voor 12 muffins – Bereidingstijd: 15 minuten – Wachttijd: 25 minuten
- 280 gram patentbloem
- 120 gram witte basterdsuiker
- 90 gram boter
- 2 middelgrote eieren
- 250 milliliter halfvolle melk
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- mespuntje zout
- 1 zakje vanille suiker
- 100 gram grof gehakte walnoten
Verder:
- 12 muffinvormpjes
- 1 cupcaketray
- 2 kommen
- 1 zeef
- 1 grote lepel
- 1 rooster om ze af te laten koelen
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven alvast op 200 graden Celsius. Doe de muffinvormpjes in de cupcaketray. Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel, vanillesuiker en zout boven een kom om klontjes te voorkomen. Doe vervolgens de suiker erbij. Breek walnoten en hak deze fijn. Je kunt ook voorgehakte walnoten gebruiken. Doe de stukjes bij het droge mengsel en roer dit door elkaar. Breek de eieren in een andere kom en klop ze los. Voeg de melk en zachte boter toe aan de eieren en meng dit door elkaar. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng alles tot dat het net is gemengd. Niet te lang doorroeren. Schep met een lepel het beslag voor ¾ in de muffinvormpjes. Doe de muffins in de oven voor 20 minuten, zodat ze goudbruin zijn. Laat de muffins vijf minuten in de vorm zitten en leg ze daarna op het rooster.
Smikkelen maar!