Het is najaar/winter, de herfst deed al zijn intrede, het is kouder en dan heb je zin in wat stevigs. Daarom heb ik deze gemaakt, een eigen creatie door wat experimenteren en heerlijk dat hij was! Eigenlijk is dit een ovenschoteltje, makkelijk te maken en heb je een zalige maaltijd aan .Ik heb de koelkast even geleegd en genomen wat lekker was. Ik zou zeggen wees creatief en probeer hem zelf. Smakelijk
- 500 gram rundergehakt
- 150 gram Gorgonzola of Danish Blue
- Plakjes katenspek
- 4 stengels prei (in dunne ringen)
- 4 uien (in halve ringen)
- 3 teentjes knoflook (fijn)
- 125 gram champignons (dunne plakjes)
- 1 bosje peterselie (gesnipperd)
- Belegen kaas (geraspt)
- 10 plakjes bladerdeeg
- 2 theelepel paprikapoeder mild
- 50 gram boter
- Olijfolie
- Zeezout
- Zwarte peper uit de molen
Doe het gehakt in de koekenpan in een flinke scheut olijfolie en boter ½ – ½ is een goede verhouding. Rul het gehakt fijn en bak met de kruiden en de uien en champignons redelijk gaar. Voeg de prei toe en bak vrijwel gaar. Even proeven en eventueel wat bij kruiden. Goed door elkaar roerbakken. Neem een kleine ovenschaal en bekleed die met bladerdeeg. Schep het mengsel er in. In het midden enkele plakjes katenspek. Doe er dan de brokjes blauwe kaas op (in mijn geval Gorgonzola) Het loopt vanzelf uit in de oven. Bedek het mengsel met bladerdeeg en gratineer af met geraspte kaas. HEERLIJK, smullen maar weer! Het is allemaal zo simpel als je het even weet. Lekker met eventueel extra salade.