- 700 gram krielaardappeltjes, schoongeboend
- 2 theelepel Dijonmosterd
- 4 eetlepel mayonaise
- 4 eetlepel yoghurt
- 4 bosuitjes, gesnipperd
- 2 grote augurken, kleingesneden
- 260 g rolmops of zure haring (pot), uitgelekt, in stukken
- 4 plakjes salami (ca. 20 g), in dunne reepjes geknipt
Kook de krieltjes gaar in ca. 8 minuten. Giet ze af en laat 5 minuten afkoelen.
Maak de dressing terwijl je de aardappeltjes kookt. Doe hiervoor de mosterd en 1 eetlepel mayonaise in een schaal en roer ze door elkaar. Roer de rest van de mayonaise en de yoghurt erdoor. Houd ca. 1 eetlepel gesnipperde bosuitjes en augurken apart ter garnering en roer de rest door het mayonaisemengsel. Voeg de warme aardappeltjes toe aan de schaal en schep ze om.
Verdeel de stukken rolmops of zure haring en de reepjes salami over de salade. Serveer er eventueel extra rolmops en salami bij. Strooi de resterende gesnipperde bosuitjes en augurken over de salade, maal er tot slot wat peper over.
Test test test