Hamburgers, lekker van jezelf

Hamburgers, lekker van jezelf

Echte hamburgers, met heel veel smaak maak je zelf. De meeste kant en klare hamburgers zijn eenvoudig weg niet te ()eten. Koop alsjeblieft goed vlees, en maak ze zelf. Kleine moeite en heel veel smaak.

 

  • 800 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 225 gram ongezouten boter
  • 2 eetlepels verse tuinkruiden

Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng hier de verse tuinkruiden door. Zet het mengsel in de koelkast om op te stijven en rol het dan in vetvrij papier. Wikkel de rol in cellofaan (huishoudfolie) en leg hem in de koelkast.
Meng het rundergehakt met ui, ei en paneermeel en maak er 4 gelijke ballen van. Haal je eigen kruidenboter uit de koelkast en snijd in plakken. Steek in elke bal gehakt een flink stuk kruidenboter. Druk de gehaktballen plat en vorm ze tot mooie hamburgers.
Besprenkel de hamburgers met olie en leg ze onder een half hete grill in 10 minuten. Halverwege omdraaien.

Saustip:
Meng 100 gram mayonaise met 1 gesnipperd sjalotje, 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel pesto en 1 eetlepel versgehakte peterselie.

Lekker tip:
Bak wat extra van deze verrukkelijke burgers. Morgen vindt je ze heerlijk op een broodje. Serveer ze met wat verse rucola, grill er een plakje spek en een plakje cheddar op en verdeel er een tomaatje over. Gebruik dezelfde saus in het broodje.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*