Groente tempura van aubergine en paksoy – Voor tempura kan je eigenlijk van alles gebruiken als je beslag maar goed is. Zelf vind ik het, het lekkerst om ze van groente te maken. Ik gebruik in dit recept kleine aubergine’s en paksoy’s die ik kocht bij de Turkse supermarkt. Ik vind het altijd heerlijk om daar rond te lopen en eens andere groente te kopen dan in de Nederlandse supermarkten. De kleine aubergines kan je natuurlijk ook vervangen voor de grote variant, bij de paksoy’s wordt het wat lastiger. Mocht je deze niet kunnen vinden gebruik dan een andere groente, bijvoorbeeld broccoli, bloemkool of wortel.
Dit beslag is super makkelijk om te maken, het is dus zeker niet nodig om hier een “wereldgerechten” pakket voor te kopen. Bovendien is het leuke als je het zelf maakt, je zelf kan beslissen welke kruiden je aan het beslag toe voegt. De echte Indiase groente tempura’s zijn heerlijk als snack of als bijgerecht bij een curry, rijstgerecht of met frietjes.
Paksoi; makkelijke recepten met een heerlijke bladgroente
Koken met paksoi, dat is lekker, veelzijdig en makkelijk. Inspiratie en de lekkerste recepten? Die vind je op Lekker Tafelen!
Groente tempura
- 4 kleine aubergines of 2 grote aubergines
- 4 struikjes mini paksoi
- 150 g bloem
- 1 el rijstmeel
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl karwijzaad
- 1 tl asafoetida (gedroogd sap uit de wortels en stelen van een enorme kruidachtige plant)
- 1 el korianderzaad
- 2 el sesamzaad
- peper en zout
Verhit zonnebloemolie in een pan tot ongeveer 190°C (test of de olie heet genoeg is met een stukje brood, als er dan belletjes ontstaan is het goed). Meng alle ingrediënten behalve de groenten in een kom met 130-150 milliliter water. Het mengsel moet zo dik zijn dat het van de lepel afdruipt. Snijd de aubergines in de lengte in plakken en laat de paksoi heel. Haal de aubergines en paksoi door het beslag en frituur deze in vijf minuten gaar of totdat ze goud bruin van kleur zijn. Serveer ze met een pikante dip als chilisaus of een zelfgemaakt peterselie muntdip.