Een grieks voorgerecht dat je ook prima als bijgerechtje kunt serveren bij gegrild vlees. De verschillende kruiden in dit gerechtje laten je een hele andere kant van de champignon zien.
- 250 gram champignons (kies kleine dan kun je ze heel laten)
- 2 eetlepels olijfolie, extra vièrge
- 1/2 kaneelstokje
- 1 laurierblad
- 2 theelepels korianderzaadjes, licht gekneusd
- 2 dl. droge witte wijn
- peper, zout
- 1 eetlepel korianderblad, fijngehakt
- dunne partjes citroen
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin het kaneelstokje, het laurierblad en de korianderzaadjes ca. 2 minuten. Schep de champignons door de olie, zodat ze rondom bedekt zijn met olie. Voeg de wijn toe en breng alles aan de kook. Stoof de champignons, afgedekt, 5 minuten. Schep ze met een schuimspaan in een schaal en kook het vocht in de pan tot de helft in. Breng op smaak met peper en zout en schenk het vocht over de champignons. Marineer ze minstens 2 uur, zodat de smaak volledig in de champignons kan trekken. Strooi vlak voor het serveren de koriander er over en garneer de groente met partjes citroen.
Tip: Je kunt de champignons ook vervangen door bloemkool, in roosjes of worteltjes. De stooftijd is dan iets langer. Bloemkool stoof je 8 minuten en worteltjes stoof je 15 minuten.