Nu de zomer echt is begonnen, is niets leuker dan lekker lunchen in het park of in eigen tuin. Gezellig samen met vrienden genieten met een zomers glas rosé. Wil je een keer iets gezonds serveren dat bij iedereen in de smaak valt en wat ook nog gemakkelijk te bereiden is? Dan zijn deze club sandwiches een uitstekende keus! Om het helemaal zomers te maken drink je daarbij een fruitige Spaanse rosé, bijvoorbeeld de Berberana Rosé Dragon. Iets minder light, maar wel erg lekker!
- 8 trostomaten
- 1 avocado
- 1 krop ijsbergsla
- 125 gram serranoham
- halfvolle/light mayonaise
- 8 sneetjes casinobrood (2 sneetjes p.p)
- eventueel 4 satéprikkers
Snijd de korstjes van het brood en bestrijk de sneetjes met mayonaise.Snijd vervolgens de tomaten in plakjes en pluk wat bladeren van de sla. Schil en ontpit de avocado en snijd deze in lange plakken. Beleg het eerste sneetje brood met tomaat en wat ijsbergsla.
Verdeel de serranoham en avocado over het tweede sneetje en leg dit op het eerste sneetje. Leg de overige sla en tomaat op het derde sneetje en leg hier het laatste sneetje brood op. Snijd de sandwiches schuin doormidden en steek eventueel in beide helften een satéprikker, een aanrader als je ze mee wilt nemen naar het park!
Smakelijk eten!
Wijntip
Combineer deze sandwiches met een frisse rosé uit Spanje, zoals bijvoorbeeld de Berberana Dragon Rosé, te koop bij Albert Heijn.