Gevulde paellatomaten van de grill. Dit is echt lekker! Wil je ooit eens flink scoren met je etentje of buffet, wel zet dit dan eens neer als tussengerecht of zo om gewoon te pakken. Hiermee kun je onder je gasten scoren want dat is 100% gegarandeerd. Verse mosselen zijn altijd lekker en kunnen vanaf juli als het mossel seizoen weer begint altijd !
- 500 gram mosselen
- 150 ml witte wijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 150 gram kipfilet
- 12 kleine garnalen, zonder staart
- Zout
- ½ tl Cayennepeper
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram paellarijst
- 1 tl draadjes saffraan (voor de gele kleur)
- 250 ml kippenbouillon
- 100 gram verse erwten
- 8 stevige, verse vleestomaten
- 1 tl gedroogde tijm en oregano elk
De mosselen in een pan met 1 eetlepel hete olijfolie fruiten, met witte wijn blussen en afgedekt ongeveer 4-5 minuten gaar laten worden. Aansluitend de mosselen afgieten, het kookvocht daarbij opvangen. De mosselen uit de schelpen losmaken. De kipfilet in blokjes snijden en met de garnalen in 1 eetlepel hete olijfolie kort braden. Met zout en peper kruiden. Opzij zetten. Sjalotten en knoflook schillen, in fijne blokjes snijden en in een pan in 1 eetlepel hete olijfolie fruiten. Rijst en saffraan toevoegen en mee laten fruiten. Het bewaarde mossel-, evenals het gevogeltekookvocht daarbij gieten, de rijst bij weinig hitte en af en toe roeren in ongeveer 20 minuten gaar laten worden. Dan de gare garnalen en de kipblokjes, net zoals de mosselen en erwten erdoor mengen, de paella met zout en cayennepeper op smaak brengen.
De oven op 200 C° voorverwarmen. Tomaten wassen, droog deppen. Het bovenste kwart van de tomaten zoals een hoed er afsnijden. De tomaten voorzichtig met een lepel uithollen. De tomaten met de paellarijst vullen, de hoed er weer opzetten. De tomaten op de hete grill bij indirecte hitte ongeveer 15 minuten opwarmen.