Gevulde kipfilet met spinazie en ricotta

Gevulde kipfilet met spinazie en ricotta

Een prachtige combinatie van smaken en lekker te serveren met bijvoorbeeld krieltjes en broccoli

kipgev

  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels ricotta
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Snijd de kipfilet over de platte kant bijna helemaal open en bestrooi de binnenkant met peper en zout. Verhit de olijfolie en bak de rode ui 3 minuten. Voeg de olijven en pijnboompitten toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak tot deze is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Laat de spinazie in een zeef heel goed uitlekken en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Roer de ricotta erdoor. Verdeel het spinaziemengsel over de kipfilet en rol deze strak op. Steek vast met één of meerdere cocktailprikkers en bak ze in 15 minuten rondom bruin en gaar. Snijd ze in plakken en serveer dit met spaghetti besprenkeld met olijfolie en blaadjes basilicum. Meng de pesto met de olijfolie en schep met een lepel wat van deze pesto-olie om het gerecht heen.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*