Gevulde kipfilet met spinazie en ricotta

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Gevulde kipfilet met spinazie en ricotta

Een prachtige combinatie van smaken en lekker te serveren met bijvoorbeeld krieltjes en broccoli

kipgev

  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels ricotta
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Snijd de kipfilet over de platte kant bijna helemaal open en bestrooi de binnenkant met peper en zout. Verhit de olijfolie en bak de rode ui 3 minuten. Voeg de olijven en pijnboompitten toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak tot deze is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Laat de spinazie in een zeef heel goed uitlekken en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Roer de ricotta erdoor. Verdeel het spinaziemengsel over de kipfilet en rol deze strak op. Steek vast met één of meerdere cocktailprikkers en bak ze in 15 minuten rondom bruin en gaar. Snijd ze in plakken en serveer dit met spaghetti besprenkeld met olijfolie en blaadjes basilicum. Meng de pesto met de olijfolie en schep met een lepel wat van deze pesto-olie om het gerecht heen.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Gehakt gerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   0

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety