Gevulde courgette – Courgettes zijn er jaarrond. Maar vooral de gelukkige eigenaren van een moestuin(tje) weten dat in de maanden juli tot september het oogsten van courgettes niet lijkt te stoppen. Het is werkelijk ongelooflijk hoeveel vruchten zo’n plant op kan brengen. Datzelfde geldt overigens voor komkommers en pompoenen. Het is dan ook familie van elkaar. Juist deze tijd van het jaar is ook de tijd dat er veel gebarbecued wordt. Onderstaand recept voor gevulde courgette is dan ook juist in die tijd van het jaar een aanrader.
Pan, oven of barbecue?
Het bereiden van gevulde courgette kan in de oven, in een pan, maar je kunt de courgettes ook laten garen op de barbecue. Nadat je ze gevuld hebt, kun je ze nog even op het rooster leggen om de kaas wat meer te laten smelten. Erg lekker als je eens iets minder vlees wil serveren!
Het hele jaar door
Regelmatig doe ik courgette in de soep, rooster ze of ik gebruik ze in een salade. De courgette kan zo goed als het hele jaar door. Uiteraard omdat ze in kassen geteeld worden. Door de vele manieren van bereiden kan de gevulde courgette dus ook het hele jaar door. Is het te koud om te barbecueën? Dan maak je ze gewoon in de oven. De gevulde courgette is echt een aanrader om regelmatig op het menu te zetten. Een verse salade erbij en niets meer aan doen.
Gevulde courgette op veel manieren
Een recept gaat wat ons betreft altijd om het idee. Want als je het idee eenmaal hebt, kun je er onbeperkt mee experimenteren. In onderstaand recept voor gevulde courgette maak ik een vulling van courgette, spek, ui en kaas. Je kunt er ook voor kiezen om de courgettes te vullen met gehakt of met rijst bijvoorbeeld. Maak een vulling die je lekker vindt, wat kaas erover en gratineren maar. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.
Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!
Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten.
Gevulde courgette
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kleine courgettes
- 1 rode ui
- 100 gram ontbijtspek
- 50 gram pijnboompitten
- 30 gram geraspte kaas
- zonnebloemolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gevulde courgette:
Snijd de courgettes in de lengte doormidden, hol de binnenkant iets uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn. Snijd de ui fijn. Bak het ontbijtspek uit in een droge koekenpan, haal het spek uit de pan en leg op een stukje keukenpapier. Bak in het vet van het ontbijtspek de ui en de courgette tot ze gaar zijn. Verkruimel het ontbijtspek en voeg dit met de pijnboompitjes aan het uienmengsel toe.
Besmeer de uitgeholde courgettes licht met olie en bak ze met de snijkant naar onderen op de barbecue of in een hete pan tot ze bijna gaar zijn. Draai ze om, meng de kaas door de vulling en vul hiermee de courgettes. Laat de gevulde courgette nog even goed warm worden zodat de kaas lekker smelt.
Tafel lekker !!
weet je wat ook lekker is. gewoon kippensoep maken met goed italiaans macaroni in plaats van vermicelli. met extra broccoli en dan de laatste 5 minuten de grote brokken courgette met schil en al erbij koken, de soep,is klaar als de courgette zacht is. en dan met een beetje pecorino er over met brood eten. mijn vader had een volkstuin met heel veel courgette, dus we werden heel creatief.