Hoe geef je een stoofschotel een tropisch karakter mee? Bekijk dit recept eens. Een opmerkelijke, frisse stoofschotel waarbij we gebruik maken van runderlappen met tutti frutti en een aantal verrassende toevoegingen. Het resultaat mag er zijn.
- 500 gram doorregen runderlappen
- 200 gram tutti frutti
- 40 gram boter
- zout en peper
- 2 theelepels ketoembar
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 deciliter warme koffie
- 3 kruidnagels
Snijd het vlees in stukken, verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin aan beide kanten
in ca. 5 minuten goudbruin. Bestrooi het vlees met zout en peper. Meng de ketoembar en de basterdsuiker
met de warme koffie en leng het aan met heet water tot 2,5 deciliter. Voeg het koffiemengsel en de
kruidnagelen toe aan het vlees. Stoof het vlees afgedekt in ca. anderhalf uur gaar. Voeg na ca.
40 minuten stoven de tutti frutti aan het vlees toe. Serveer het gerecht met gekookte rijst en
komkommersalade. Een rood wijntje erbij maakt dit gerecht tot een feest.
Dit was echt genieten.
Dank je wel!