Een eenvoudig recept wat iedereen kan maken, maar smaakt naar minstens een Michelinster.
Maak nu je eigen streekgerecht met de kip en het bier uit je eigen streek! Dat maakt het natuurlijk extra lekker met deze ingrediënten.
Het geheim van dit recept is de pure chocolade die je toevoegt wat zorgt voor een uiterst speciale smaak die je zeker zal gaan verrassen.
- 4 kippendijen
- Streekbier 0,3 liter (liefst kersen of cranberry)
- 1 reep puur chocolade 250 gram
- 1 eetlepel Kurkuma
- 1 theelepel Nootmuskaat
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- gemalen peper en zout naar smaak
Neem een grote pan en zet deze op een matig tot hoog vuur. Hak ondertussen de knoflook en de uien fijn en fruit ze dan aan in de pan. Leg nu de 4 kippendijen naast elkaar in de pan en draai ze een paar keer rond zodat ze de knoflook en ui goed verdeeld zijn over de kippendijen. Strooi de kurkuma en nootmuskaat over de kippendijen en draai ze nogmaals om.
Als de dijen nu lekker aangebruind zijn schud je het flesje bier nu in de pan. Brokkel nu de reep chocolade er in en zet het vuur klein. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 2 uur staan.
Nu zijn je kippendijen perfect gaar gesmoord met een volle diepe warme smaak van de pure chocolade in combinatie met je streekbier.
Garneren met wat verse bieslook. Heerlijk voor met de kerst bijvoorbeeld.
Kan deze stoofpot een dag van tevoren klaar gemaakt worden?
Jazeker, dat kan prima Jannie
Ik heb het kipgerecht agelopen week gemaakt en wel omdat het mijn interesse had. Ik heb Texels bier gebruikt. In één woord HEERLIJK! Alle smaken die we kennen zijn hier vertegenwoordigd en goed te onderscheiden.
Fijn om te horen Alex, geweldig dat alle smaken op Texel vertegenwoordigd zijn!