Geroosterde tomaatjes uit de hapjespan met knoflook en verse kruiden

Geroosterde tomaatjes uit de hapjespan met knoflook en verse kruiden

Wanneer je tomaatjes in een oven langzaam enige tijd laat garen ontstaat een verrukkelijke zoete smaak. Dit effect kun je ook in de hapjespan bereiken. En hiermee ontstaat een relatief snel, maar bijzonder smaakvol vers bijgerecht van tomaat. Gebruik liefst 2 kleuren tomaten om nog een extra schepje op dat toch al zo feestelijke gerechtje te doen. Met de intense smaak van knoflook, peterselie, tijm en basilicum maken we het af.

  • 500 gram cherrytomaatjes (250 gr. rood en 250 gr. geel)
  • 5 tenen knoflook, even fijngewreven in een vijzel
  • 2 eetlepels verse basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 theelepels gehakte verse tijm blaadjes
  • snufje zout en wat vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Neem een royale pan. Heb je een elektrische bakpan dan kun je de ze ook gebruiken. De tomaten moeten in één laag op de bodem gelegd kunnen worden. Doe de knoflook in de olie en bak heel kort (een halve minuut) mee. Doe de tomaten, basilicum, tijm en peterselie in de pan. Strooi er wat zout over en maal er wat zwarte peper over. Zet het vuur laag en laat de tomaatjes in iets meer als vijf minuten garen tot ze net hun stevige ronde vorm verliezen. Doe over in een schaal, garneer met wat verse basilicum en/of peterselie en serveer. Het gerechtje kun je warm of op kamertemperatuur serveren.

Dit is ook buiten het tomatenseizoen de manier om de saaie winter tomaten toch te pimpen. Durf te variëren! Voeg ook eens wat geroosterde pijnboompitten of wat blokjes feta toe.

 


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

  1. TinekeSchutte
    TinekeSchutte 18 april, 2013, 20:15

    Wauw wat ziet dat er lekker uit
    Ga morgen gelijk tomaatjes halen !!!1

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*