Heel eenvoudig maak je met prei dit prachtige bijgerecht zoals ze dat in Italië ook doen. Gebruik liefst goede kwaliteit Italiaanse olijfolie en kies een goede balsamicoazijn. De smaken zijn essentieel in dit eenvoudige gerechtje.
- 4 preien
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels balsamicoazijn
- zeezout en peper
Halveer de preien in de lengte, maar houd het mes goed recht zodat beide helften bij de wortel nog aan elkaar vastzitten. Bestrijk elke prei royaal met de olijfolie. Leg ze in een hete grillpan (geen olie meer gebruiken) en laat ze in ca. 7 minuten roosteren. Keer ze halverwege de tijd. Haal de prei uit de grillpan en bestrijk ze met balsamicoazijn. Gebruik hiervoor een bakkwastje. Bestrooi ze met zout en peper en serveer ze warm.
Tip: In plaats van een grillpan kun je dit gerecht ook maken op de barbecue.
Wat je er nog meer mee kunt:
Vers is deze groente zomer en winter verkrijgbaar. Je kunt er echter meer me als alleen in de nasi of de groentensoep. Al eens een preisoep geprobeerd? Via de volgende link laten we je graag nog wat lekkere recepten zien:
Joh!! Geen reacties??
Mensen weten denk ik niet meer wat lekker is… even een Romescosaus erover en smullie, smullie…
Ok wat is Romesco…
2 Geroosterde Paprika
Handje hazelnoten
4 tenen Knoflook
1 grote Tomaat
Snee Brood
Olijfolie
Zout / peper
1 el Azijn
In de keukenmachine fijndraaien en olie toevoegen tot een saus OK meer puree bereikt is.
Het brood is het bindmiddeltje…
Klinkt goed Rik
Haha.. aub niet alleen goed laten klinken… Ja ok…. die glazen erbij dan.
Zeker! De vraag is alleen wat je in dat glas doet.