Geroosterde prei

Geroosterde prei

Heel eenvoudig maak je met prei dit prachtige bijgerecht zoals ze dat in Italië ook doen. Gebruik liefst goede kwaliteit Italiaanse olijfolie en kies een goede balsamicoazijn. De smaken zijn essentieel in dit eenvoudige gerechtje.
Prei, geroosterd

  • 4 preien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • zeezout en peper

Halveer de preien in de lengte, maar houd het mes goed recht zodat beide helften bij de wortel nog aan elkaar vastzitten. Bestrijk elke prei royaal met de olijfolie. Leg ze in een hete grillpan (geen olie meer gebruiken) en laat ze in ca. 7 minuten roosteren. Keer ze halverwege de tijd. Haal de prei uit de grillpan en bestrijk ze met balsamicoazijn. Gebruik hiervoor een bakkwastje. Bestrooi ze met zout en peper en serveer ze warm.

Tip: In plaats van een grillpan kun je dit gerecht ook maken op de barbecue.

Wat je er nog meer mee kunt:

Vers is deze groente zomer en winter verkrijgbaar. Je kunt er echter meer me als alleen in de nasi of de groentensoep. Al eens een preisoep geprobeerd? Via de volgende link laten we je graag nog wat lekkere recepten zien:

Alles over prei

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*