Kippendijtjes zijn de meest malse stukjes vlees van de kip en helemaal als ze van blije kippen afkomstig zijn die vrij hebben kunnen rondlopen. Ik haal ze altijd bij de Aziatische poelier. Lekker kruiden, paneren en bakken en zo heb je een heerlijk, mals, krokant stukje kip. Doe de rijst erbij met die heerlijke kerriesaus vermengd met zoetzure fruitcocktail. Kortom een heerlijke, snelle, verantwoorde maaltijd waar iedereen, inclusief de kleintjes, van zullen smullen door de vele smaken die je krijgt. Dit eigen recept van mij is echt verschrikkelijk lekker en is voldoende voor 4 personen !
- 400 gr witte rijst
- 250 ml kippenbouillon
- 500 gr verse kippendijtjes
- 1 ½ el kerriepoeder
- Zeezout
- Zwarte peper
- 1 ½ t djinten
- 1 t kurkuma
- 1 ei
- Paneermeel
- 1 blik fruitcocktail (825 gr)
- 1 el maizena
- 30 gr Boter
- 3 el olijfolie
Neem de kippendijtjes uit de verpakking van de poelier, was ze en dep ze droog met keukenpapier. Kruid ze licht met zout, peper, djinten en kurkuma. Neem een bord, doe daar het ei in (geklutst), haal de kippendijtjes hierdoor en dan door het paneermeel, liefst twee keer. Doe boter en olijfolie in een koekenpan en braad ze mooi bruin en krokant.
Neem een pan, doe daar de kippenbouillon in, breng aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem een steelpan, of kleinere pan, doe daar de fruitcocktail in met de siroop, warm op, doe er de kerrie bij naar smaak, minimaal 1 ½ el, gewoon even proeven. Even lekker laten pruttelen en de saus van de siroop al roerend wat binden met maizena of bloem. Schep de cocktail met de kerriesaus over de rijst en serveer de kip erbij. Echt heel lekker !