In gelei gaat heel veel suiker, gelukkig compenseren de mineola’s dit behoorlijk met de hoge dosis vitaminen. Vers geperst sap van de Mineola, even inkoken met suiker, schuim er af scheppen en het is al klaar. Zo creëer je een heerlijke lekkernij die altijd van pas komt bij een dessert.
- 1 kilo mineola’s (800 ml sap)
- 500 gram geleisuiker speciaal
Pers het sap uit de mineola’s. Meng de geleisuiker goed door het sap. Breng aan de kook en laat vervolgens vier minuten zachtjes doorkoken. Schep met eens schuimspaan het schuim weg. Giet de gelei in goed schoongemaakte potten. Zorg dat ze tot de rand gevuld zijn! Sluit de potten af, en zet op z’n kop.
Deze gelei is heerlijk in combinatie met griekse yoghurt en een heel klein beetje honing. Smeer een laagje van de gelei op de bodem bij het maken van een yoghurttaartje of cheesecake. Erg lekker op pannenkoeken of bij poffertjes en als lekker aanvulling bij cake. Meer ideeën zijn uiteraard welkom!
Hmmm… lijkt me heerlijk, ik ga hem eens maken…zalig op de cheesecake lijkt me
Klopt, mooie combi met een zachte yoghurt maar ook op een roggebroodje bij het ontbijt.