Garnalen als voorgerecht worden meestal geserveerd als cocktail. Dit gerechtje is net zo eenvoudig maar wel zo creatief. Denk er even aan dat je de garnalen maar kort en op een niet te hoog vuur verhit om taai worden te voorkomen.
- 4 sneetjes casino wit brood
- 6 eetlepels zachte boter
- 180 gram verse garnalen
- 1/2 eetlepel chilipoeder
- 1/4 eetlepel paprikapoeder
- 1/4 eetlepel komijn
- zout, peper
- veldsla
Pel en kook de garnalen. Snijd de sneetjes brood doormidden en besmeer ze aan beide zijden met 2 eetlepels boter. Rooster het brood in een tosti ijzer, in een koekenpan of in de oven.
Houd het warm. Smelt de rest van de boter in een kleine pan, voeg de garnalen, zout, peper en de overige kruiden toe en roer goed. Laat het mengsel goed doorwarmen en schep het op de sneetjes brood. Garneer met veldsla en serveer het brood warm.