Gegrilde biefstuk met een salade van maïs, asperges en Honingtomaat®
- 750 gram biefstuk
- 170 gram Honingtomaten® in kwarten gesneden
- 170 gram dunne groene asperges
- 170 gram morille paddenstoelen, schoongemaakt
- 2 maïskolven, schoongemaakt
- 350 ml droge rode wijn
- 120 ml Dijon mosterd
- ¼ zoete ui, fijn gesneden
- 8 teentjes knoflook, geperst
- 3 grote sjalotten, grof gesneden
- 4 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels ciderazijn
- 1 eetlepels honing
- 2 eetlepels vers gesneden peterselie
- 1 eetlepels vers gesneden tijm
- 1 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepels ongezouten roomboter
- 6 basilicumbladeren
- Peper en zout
Meng in een grote glazen ovenschaal de rode wijn, mosterd, bruine suiker, knoflook, sjalotten, peterselie, tijm 1 eetlepel zout en 1 tl peper met een garde. Voeg hier de biefstuk aan toe en draai deze om zodat deze geheel bedekt is met de marinade. Laat de biefstuk gedurende 2 uur op kamertemperatuur intrekken of zet deze gedurende 8 uur in de koeling.
Meng ondertussen in een middelgrote kom de ciderazijn en honing door elkaar. Voeg hier de Honingtomaten® en ui en toe en roer deze goed door. Laat het Honingtomaten®-mengsel gedurende 1 uur intrekken.
Verhit de grillpan. Bedek de asperges en maïs met olijfolie en kruid deze naar smaak met peper en zout. Gril de asperges en maïs op een behoorlijk hoog vuur, daar de asperges en maïs af en toe om en bak deze lichtbruin. Dit zal voor de asperges circa 3 minuten en voor de maïs circa 6 minuten duren. Leg de asperges en maïs vervolgens op een grote snijplank en snijd, zodra deze voldoende zijn afgekoeld om mee te werken, de asperges in stukken en snijd de maïs van de kolf af. Voeg de asperges, maïs en basilicum toe aan de Honingtomaten® en meng deze vervolgens goed door.
Haal de biefstuk uit de marinade en dep deze droog met wat keukenpapier. Kruid de biefstuk vervolgens met een snufje peper en zout. Gril de biefstuk nu circa 4 minuten per zijde totdat deze medium doorbakken is. Leg de biefstuk vervolgens op een snijplank en laat deze daar gedurende 10 minuten rusten.
Smelt de boter in een koekenpan en voeg hier de morilles aan toe. Bak de morilles gedurende circa 3 minuten bruin en kruid deze naar smaak met wat peper en zout.
Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel deze over de porties. Vul de biefstuk aan met de salade van Honingtomaten®. Schep over elke portie wat gebakken morilles voordat u het gerecht serveert.