Gegratineerde uiensoep

Gegratineerde uiensoep

Een echte klassieker uit de Franse keuken is de uiensoep. Een lekker pittige voorganger van een echte Franse stoofschotel. Uiteraard wordt deze geserveerd met een stukje stokbrood en kaas. In dit recept nemen we gruyère.

  • 3 uien, in ringen gesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels rode wijn
  • 3 eetlepel bloem
  • 1 liter rundvleesbouillon
  • zout en peper
  • 4 plakjes stokbrood
  • 75 gram geraspte gruyère kaas

Smelt de boter in een ruime pan, doe de uien erbij voor het schuim is weggetrokken, fruit de uien al roerende langzaam goudbruin. Roer er de rode wijn door en laat het verdampen. Strooi de bloem over de uien en laat deze al roerende kleur krijgen. Schenk geleidelijk de bouillon erbij tot er een licht gebonden soep ontstaat. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schenk de soep in ovenvaste soepkommen, leg een beetje geraspte kaas op de stokbroodjes en leg die op de soep. Zet de kommen onder de grill tot de kaas gegratineerd is.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
Frankrijkfruitsoepstokbrooduienvoorgerecht
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*