Geglaceerde verse bospeen

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Geglaceerde verse bospeen

Worteltjes glaceren geeft ze dat heerlijk zoete smaakje mee. Serveer met vis of kip en maak een bosje wortelen tot een waar feestje. Natuurlijk kan dit ook  met waspeen, of winterpeen, maar met bospeen heb je toch de fijnste smaak in huis.

  • 2 bossen bospeen
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • handje fijngeknipte peterselie
  • zout en peper

Maak de bospeen schoon, schrap de worteltjes en was ze goed. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak hierin de bospeen ca. 3 minuten. Zet het vuur laat en voeg citroensap en 1 dl. water toe. Laat het geheel in ca. 5 minuten beetgaar stoven. Schep regelmatig even om. Strooi de suiker over de bospeen. Laat op hoog vuur inkoken tot het stroperig wordt en bijna verdampt. Blijf omscheppen. Breng op smaak met peper en zout en strooi er wat vers geknipte peterselie over.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Bijgerechten

Pesto van groene asperges

Pesto van groene asperges   0

Pesto van groene asperges De Italianen zullen me beschimpen, Johannes van Dam keert zich om zijn graf; dit is helemaal geen pesto! Johannes van Dam (de meest beroemde) culinair journalist was [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety