Geglaceerde verse bospeen

Geglaceerde verse bospeen

Worteltjes glaceren geeft ze dat heerlijk zoete smaakje mee. Serveer met vis of kip en maak een bosje wortelen tot een waar feestje. Natuurlijk kan dit ook  met waspeen, of winterpeen, maar met bospeen heb je toch de fijnste smaak in huis.

  • 2 bossen bospeen
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • handje fijngeknipte peterselie
  • zout en peper

Maak de bospeen schoon, schrap de worteltjes en was ze goed. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak hierin de bospeen ca. 3 minuten. Zet het vuur laat en voeg citroensap en 1 dl. water toe. Laat het geheel in ca. 5 minuten beetgaar stoven. Schep regelmatig even om. Strooi de suiker over de bospeen. Laat op hoog vuur inkoken tot het stroperig wordt en bijna verdampt. Blijf omscheppen. Breng op smaak met peper en zout en strooi er wat vers geknipte peterselie over.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*