Doe eens wat anders bij de borrel. Deze knapperig gebakken garnalen kun je ook prima serveren als voorgerecht.
- 500 gram cocktailgarnalen
- 1 ei, losgeklopt
- 1 deciliter witte wijn
- 75 gram bloem
- tijm
- knoflookpoeder naar smaak
- zout en peper
- snufje chilipeper
Voor de mayonaise:
- 1 eidooier
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 2,5 deciliter olijfolie
- 1 eetlepel pesto
- 1 eetlepel verse basilicum-blaadjes, in reepjes gesneden
- zout en versgemalen zwarte peper
Meng ei en wijn in een kom en laat staan op een koele plek. Meng bloem, tijm, knoflookpoeder, zout, peper en chilipeper en klop er geleidelijk het eimengsel doorheen. Laat het beslag afgedekt 1 uur op kamertemperatuur staan. Meng voor de mayonaise eidooier, mosterd en azijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Voeg al kloppend geleidelijk olie toe in een dun straaltje. Roer er de pesto en basilicum door. Haal de garnalen door het beslag en frituur 2-3 minuten op 180°C. Serveer warm met de mayonaise.