Gefrituurde garnalen met een basilicum mayonaise

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Gefrituurde garnalen met een basilicum mayonaise

Doe eens wat anders bij de borrel. Deze knapperig gebakken garnalen kun je ook prima serveren als voorgerecht.gefrituurde-garnalen-basilicum

  • 500 gram cocktailgarnalen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 deciliter witte wijn
  • 75 gram bloem
  • tijm
  • knoflookpoeder naar smaak
  • zout en peper
  • snufje chilipeper

Voor de mayonaise:

  • 1 eidooier
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2,5 deciliter olijfolie
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 eetlepel verse basilicum-blaadjes, in reepjes gesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper

Meng ei en wijn in een kom en laat staan op een koele plek. Meng bloem, tijm, knoflookpoeder, zout, peper en chilipeper en klop er geleidelijk het eimengsel doorheen. Laat het beslag afgedekt 1 uur op kamertemperatuur staan. Meng voor de mayonaise eidooier, mosterd en azijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Voeg al kloppend geleidelijk olie toe in een dun straaltje. Roer er de pesto en basilicum door. Haal de garnalen door het beslag en frituur 2-3 minuten op 180°C. Serveer warm met de mayonaise.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   0

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety