Gebakken Kabeljauwfilet met spinazie en tomaten

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Gebakken Kabeljauwfilet met spinazie en tomaten

Een heerlijk stukje vis, Wij zijn gek op vis want het is niet alleen super gezond, maar ook super slank. Wij zijn momenteel aan het afvallen en willen toch lekker en gezond eten. Dan is dit een prima recept. De groente zorgen ervoor dat je de rest binnenkrijgt. Dit bevat alles bij elkaar nog geen 450 Kcal en is erg lekker.

  • 800 gram kabeljauwfilet óf Schelvisfilet
  • 2 vleestomaten (in plakjes)
  • 1 zak verse spinazie
  • 5 el geraspte kaas, belegen
  • Paneermeel
  • 4 el droge witte wijn
  • Olijfolie (EV)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 t oregano
  • 1 t knoflookpoeder
  • ½ t cayenne peper
  • ½ t zwarte peper
  • Zeezout
  • Verse peterselie (gesnipperd)
  • 3 el boter

Roerbak de verse spinazie in een wok in een beetje olijfolie, doe de knoflook erbij en roerbak gaar. Neem een ovenschaal met wat bakpapier, leg de spinazie erop, leg er wat plakjes tomaat op, leg er de visfilets op. Bestrooi met paneermeel, de kruiden wat zout en leg er nog wat plakjes tomaat op. Besprenkel met wat extra olijfolie (niet teveel) en strooi er wat kaas over. Leg hier wat boter op (ook niet teveel). Bak dit in de oven in 15-20 minuten helemaal gaar op 180 graden (hetelucht) totdat de vis bruin en klaar is.

Serveer op de borden. Lekker met wat pasta of aardappelpuree.


1 Reactie

  1. Geeropps 22:39, mei 15, 2013

    ook dit is weer een supergerecht van heerlijke kabeljauw,of andere lekkere vis.wij eten minstens 2 keer per week vis,of een haring aan de kar,ook gezond.
    maar ik maak ook van die lekkere hete Indische vis.
    wel of niet met rijst,met mie.
    lekker met komkommer.

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety