Gebakken bananen met honing. Als je lekker en pittig Aziatisch (oosters) hebt gegeten dan is dit het perfecte dessert ter afsluiting. Ik lust hier wel pap van! Die is net zo lekker als bij de Chinees en ook de perfecte afsluiting van een complete rijsttafel. Serveer ze warm op een bord met poedersuiker en vloeibare honing. Neem er eventueel verse Hollandse aardbeien bij voor de kleur. Zo heb je een vrolijk bordje!
- 4 bananen
- 4 eetlepels bloem
- 2 eieren
- Zeezout
- Bakpoeder (klein beetje)
- 2 eetlepels honing
- 250 ml zonnebloemolie
- Poedersuiker
Maak een luchtig deeg met de bloem, de eieren, zout en bakpoeder. Als deeg te dik is ietwat verdunnen met water tot een luchtige, gladde massa. Bananen in drie stukken snijden en flink in het deeg dompelen zodat het hecht. Olie in een pan verhitten en de bananen in kleine porties goudbruin bakken. Laat ze op een bord op keukenpapier uitlekken. Verdelen over de borden, poedersuiker erover strooien, honing erbij geven en eventueel versieren met verse Hollandse aardbeien rondom. Lekker smullen!