Gamba’s, je lust ze of je lust ze niet. Je probeert het, of je probeert het niet. Maar als je ze met onderstaande receptuur op smaak brengt zul je heel wat mensen over de streep kunnen trekken. De officiële naam voor dit gerechtje is Gambas al Ajilo
- 12 rauwe gamba’s
- 4 eetlepels olijfolie, extra vièrge
- 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 1/2 – 1 rode peper
- sap van 1/2 citroen
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
Pel de gamba’s maar laat het staartje zitten. Snijd de gamba’s op de rug heel licht in en verwijder de zwarte ader.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de peper heel zachtjes 2 minuten. Leg de gamba’s in de hete olie en bak ze ca. 3 minuten op matig hoor vuur tot ze mooi roze zijn, schep ze regelmatig om. leg de gamba’s op een schaal. Roer het citroensap, de peterselie en naar smaak peper en zout door het bakvet. Schenk dit over de garnalen.
Serveer de garnalen lauwwarm en geef er kanpperig stokbrood bij.
Keuken: Spanje