Frosted fruit

Frosted fruit

Ben je ook zo dol op vers fruit? Ik kan er niet vanaf blijven! Ik woon in de Betuwe en op weg naar huis kom ik regelmatig langs van die fruitstalletjes die in de boomgaarden staan. Vorige week stopte ik bij één van die stalletjes. Een vriendelijk Poolse dame verkocht allerhande fruit voor kleine prijsjes. Met de achterbank vol met bakjes fruit reed ik naar huis. Dat wordt frosted fruit als toetje vanavond.

Frosted Fruit

  • 1 doosje kleine aardbeien
  • 1 doosje bosbessen
  • 1 doosje frambozen
  • 1 doosje zwarte kersen
  • 1 doosje aalbessen
  • Beetje Crème de cassis (likeur)
  • Bakje citroensorbetijs
  • Poedersuiker

Was het fruit in zijn geheel (dus laat steeltjes en kroontjes overal aan zitten) en laat het uitlekken in een vergiet. Pas op dat je het zachte fruit niet plet.
Doop de aardbeien en de frambozen even in de crème de cassis.

Schep wat citroensorbetijs op een bord.
Leg het fruit er mooi omheen. Het fruit moet nog wat vochtig zijn. Bestrooi met poedersuiker zodat al het fruit nét bedekt is (zie foto).
Heb je nog wat crème de cassis over? Druppel dat dan langs de rand van het bord en een beetje over het ijs.
Zalig!


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Frosted fruit" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Frosted fruit. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*