Frosted fruit

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Frosted fruit

Ben je ook zo dol op vers fruit? Ik kan er niet vanaf blijven! Ik woon in de Betuwe en op weg naar huis kom ik regelmatig langs van die fruitstalletjes die in de boomgaarden staan. Vorige week stopte ik bij één van die stalletjes. Een vriendelijk Poolse dame verkocht allerhande fruit voor kleine prijsjes. Met de achterbank vol met bakjes fruit reed ik naar huis. Dat wordt frosted fruit als toetje vanavond.

Frosted Fruit

  • 1 doosje kleine aardbeien
  • 1 doosje bosbessen
  • 1 doosje frambozen
  • 1 doosje zwarte kersen
  • 1 doosje aalbessen
  • Beetje Crème de cassis (likeur)
  • Bakje citroensorbetijs
  • Poedersuiker

Was het fruit in zijn geheel (dus laat steeltjes en kroontjes overal aan zitten) en laat het uitlekken in een vergiet. Pas op dat je het zachte fruit niet plet.
Doop de aardbeien en de frambozen even in de crème de cassis.

Schep wat citroensorbetijs op een bord.
Leg het fruit er mooi omheen. Het fruit moet nog wat vochtig zijn. Bestrooi met poedersuiker zodat al het fruit nét bedekt is (zie foto).
Heb je nog wat crème de cassis over? Druppel dat dan langs de rand van het bord en een beetje over het ijs.
Zalig!

Lekker Tafelen (Irene)
Ik ben dol op slow cooking. Een Agacooker staat nog altijd op mijn verlanglijstje. Lekker de tijd nemen voor een mooi gerecht met verse ingrediënten. De heerlijkste stoofpotjes komen bij mij uit de tajine en de Creuset natuurlijk. Die laat ik dan uren stoven op mijn superouderwetse maar o zo geweldige petroleumstelletje. Het leukste is dat iedereen die binnenkomt de geur opsnuift en in de pan wil kijken!
Lekker Tafelen (Irene)

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety