Een hele frisse variant op de vele mosselrecepten is deze. Een ideaal zomerrecept voor als je een keer geen zin hebt in barbecueën.
- 2 limoentjes
- 1 prei
- 1 klein bosje verse koriander
- 4 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 dl droge witte wijn
- zout en peper
Boen een limoen schoon. Rasp de schil van deze limoen en pers beide limoenen uit. Hak de prei, de koriander (ook de steeltjes) en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei met de knoflook en de geraspte limoenschil 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de wijn, het limoensap, de helft van de koriander en 2 kilo mosselen aan de grote pan toe. Leg het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze openstaan en gaar zijn. Strooi er wat koriander, een snufje zout en wat peper over de mosselen en schud de pan nog even op. Schep de mosselen in een schaal en kook de rest van de mosselen in het kookvocht ook gaar terwijl de andere mosselen gegeten worden.
Serveer met mosselsausjes, verse friet en een komkommer-tomatensalade
Wil je er een voorafje bij serveren? Maak dan eens deze verrukkelijke garnalenkroketjes