Voor de zalmpakketjes
4 zalmfilets (150 gram per stuk)
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel fijngehakte dille (vers of diepvries)
1 teentje knoflook
2 uien
½ komkommer
2 eetlepels kappertjes
peper en zout
Voor de rucolasalade
200 gram rucola (of waterkers of andere fijne slasoorten)
dressing van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
900 gram voorgekookte krieltjes
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de zalm af onder koud stromend water en dep deze droog. Besprenkel de vis met citroensap. Meng 3 eetlepels olie met peper, zout, mosterd, dille en een geperst teentje knoflook. Wrijf de zalmmoten hiermee in. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Halveer de gewassen komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in dunne plakjes. Bestrijk passende stukken aluminiumfolie of bakpapier met de rest van de olie en leg de vis op de folie. Verdeel de uienringen, de plakjes komkommer en de kappertjes erover. Sluit de pakketjes goed en leg ze 10-12 minuten op een bakplaat in het midden van de oven op 200°C. Maak intussen de rucolasalade. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Meng de dressing door de sla en bestrooi deze met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Serveer de opengevouwen zalmpakketjes met rucolasalade en gebakken krieltjes.