Eiersaus

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

  • 125 gram boter
  • 3 eierdooiers
  • 1 1/2 eetlepel citroensap
  • peper
  • 2 eiwitten

Verwarm de boter langzaam in een pan tot het begint te borrelen. De eierdooiers, het citroensap en de peper in een blender heel kort mixen. De hete boter er langzaam bijdoen. Laat de saus afkoelen in een grote schaal of kom. Af en toe roeren om te voorkomen dat er een vel op komt.

De eiwitten in een kleine, droge kom doen. Met een mixer kloppen tot er witte punten ontstaan. Schep dan het eiwit door de saus.

Zet het geheel een half uurtje in de koelkast en serveer dan. Let op, u kunt de saus niet langer dan een dag bewaren.

Lekker met

gestoomde artisjokken, asperges, sperziebonen, gekookte garnalen, gegrilde sint jacobs schelpen, oesters, gerookte zalm of gegrilde vis.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety