Eiersaus

  • 125 gram boter
  • 3 eierdooiers
  • 1 1/2 eetlepel citroensap
  • peper
  • 2 eiwitten

Verwarm de boter langzaam in een pan tot het begint te borrelen. De eierdooiers, het citroensap en de peper in een blender heel kort mixen. De hete boter er langzaam bijdoen. Laat de saus afkoelen in een grote schaal of kom. Af en toe roeren om te voorkomen dat er een vel op komt.

De eiwitten in een kleine, droge kom doen. Met een mixer kloppen tot er witte punten ontstaan. Schep dan het eiwit door de saus.

Zet het geheel een half uurtje in de koelkast en serveer dan. Let op, u kunt de saus niet langer dan een dag bewaren.

Lekker met

gestoomde artisjokken, asperges, sperziebonen, gekookte garnalen, gegrilde sint jacobs schelpen, oesters, gerookte zalm of gegrilde vis.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*