Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Dit recept is niet bijzonder, maar als je het nooit maakt moet je toch eens de moeite nemen. Deze eiersalade koop je niet in de supermarkt en wordt door al je gasten gewaardeerd. Op een toastje, maar het liefst gewoon op een stuk bruin (stok) brood. En vergeet deze salade voor al niet te maken voor je gaat picknicken natuurlijk.

  • 8 hardgekookte scharreleieren
  • 100 gram rode ui
  • 5 eetlepels versgehakte bieslook
  • ruim 1 dl. mayonaise
  • 4 eetlepels zure room
  • 4 eetlepels Dijonmosterd
  • zout en vers gemalen peper

Pel de eieren en deel ze in vier parten. Leg ze in een kom met de fijngehakte bieslook en ui. Klop in een andere kom de mayonaise door elkaar met de zure room en mosterd en giet dit over het eimengsel.

Schud alles voorzichtig om, bestrooi met zout en peper naar smaak en laat eventueel afgedekt in de koelkast staan.

Je kunt de salade het beste direct serveren.


5 Reacties

  1. Pien Hanou 22:08, apr 18, 2013

    Ook lekker met zalm of in een zalmbonbon…morgen maak ik het toevallig weer….asperges erdoor is ook een prima combi…

    Reageer op deze reactie
  2. Urgje moskokkel 18:02, okt 10, 2012

    Probeer ‘m ook eens zonder ui, maar met sterkers! Ook lekker!

    Reageer op deze reactie
  3. Gerrit van der Grift 16:10, apr 09, 2012

    Dit recept is super te gebruiken voor hartige pralines.

    Maak volgens dit recept de eiersalade, echter prak of snijdt de eieren iets kleiner. Uiteraard kan je ook je eigen salade maken, of een eenvoudigere variant; bijv. simpelweg de eieren prakken, beetje op smaak brengen met zout en peper en mixen met mayonaise of yogonaise.
    Verder heb je nodig: rookvlees, het liefst rond, plastiek-folie en een maatlepel met een ronde onderkant, zelf gebruik ik onze koffie maatlepel.
    Leg eerst een stukje folie in de maatlepel, daarna het rookvlees en opvullen met eiersalade.Vouw de nog uitstekende rookvlees naar binnen en duw het geheel iets aan.
    Maatlepel omdraaien en hartige praline uitnemen.

    Herhaal het bovenstaande totdat je voldoende pralines hebt.

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Ontbijten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   0

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety