Eiernoedels met geroosterde varkensreepjes en knapperige groenten. Ik ben gek op noedels. Je kunt er zo lekker mee variëren. Vlees of vis erbij, lekkere groenten roerbakken en huppekee je zit snel aan tafel met een lekkere gezonde maaltijd! Deze keer heb ik noedels met gegrilde varkensreepjes gemaakt. Probeer het eens want het is echt superlekker.
Recept: Eiernoedels
- pak noedels
- rode paprika in reepjes
- gele paprika in reepjes
- klein bakje taugé
- peultjes of sugarsnaps
- kippenbouillonblokje
- 250 cc heet water
- maizena
- Kikkoman sojasaus
- 2 eetlepels rijstazijn of droge sherry
- vijfkruidenpoeder
- zout en peper
- 400 gram schnitzel in reepjes
- wokolie
- Als je hebt: een grillpan
Doe de schnitzelreepjes in een kom. Voeg een eetlepel Kikkoman sojasaus toe, twee theelepels vijfkruidenpoeder, zout en peper en een eetlepel wokolie. Meng de boel goed door elkaar. Laat een half uurtje marineren. Laat de grillpan goed heet worden. Leg de varkensreepjes er in en keer ze op het laatst pas om zodat er mooie grillstreepjes op het vlees komen. Neem het vlees uit de pan en leg op een warm bord. Dek af met aluminiumfolie.
Kook ondertussen de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verwarm de wok en doe er een flinke scheut wokolie in. Bak de paprika, de peultjes en de taugé even snel. Voeg de noedels toe en bak 1 minuut mee. Voeg de varkensreepjes toe en warm even mee. Voeg de rijstazijn of de sherry toe.
Brokkel het bouillonblokje in het hete water en roer door. Doe in een andere kom een eetlepel maizena en meng dat met koud water. Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe tot het mooi glanzend en enigszins ingedikt is. Roer dit door het mengsel in de wok. Eet smakelijk!
O ja dit is vast lekker, gaan we proberen !