Eierkoeken, zoals jij ze maakt

Eierkoeken, of ze nou slank zijn of niet, ze zijn gewoon lekker. En, je kunt ze prima gebruiken als kleine taartbodem. Vul ze bijvoorbeeld met vers fruit en een toef citroenroom.

  • 5 eiwitten
  • 4 eidooiers
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepel citroensap
  • snufje zout
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gram bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten lobbig en schuimig. Voeg het bakpoeder, bloem, citroensap en zout toe aan het schuimige en lobbige eiwit toe. Klop er vervolgens geleidelijk 50 gram suiker en de vanillesuiker door tot dat het eiwit stevig is. Klop in een andere kom de eidooiers samen met 50 gram suiker tot een romige crème. Meng voorzichtig de crème door het eiwit. Laat het beslag van de eierkoeken ongeveer 5 minuten staan, zodat het beslag wat dikker wordt. Schep met een grote eetlepel hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de eierkoeken ca. 20 minuten in de oven op 180 graden garen.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
citroensapfruitsuiker

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*