Eierkoeken, zoals jij ze maakt

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Eierkoeken, zoals jij ze maakt

Eierkoeken, of ze nou slank zijn of niet, ze zijn gewoon lekker. En, je kunt ze prima gebruiken als kleine taartbodem. Vul ze bijvoorbeeld met vers fruit en een toef citroenroom.

  • 5 eiwitten
  • 4 eidooiers
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepel citroensap
  • snufje zout
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gram bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten lobbig en schuimig. Voeg het bakpoeder, bloem, citroensap en zout toe aan het schuimige en lobbige eiwit toe. Klop er vervolgens geleidelijk 50 gram suiker en de vanillesuiker door tot dat het eiwit stevig is. Klop in een andere kom de eidooiers samen met 50 gram suiker tot een romige crème. Meng voorzichtig de crème door het eiwit. Laat het beslag van de eierkoeken ongeveer 5 minuten staan, zodat het beslag wat dikker wordt. Schep met een grote eetlepel hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de eierkoeken ca. 20 minuten in de oven op 180 graden garen.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   0

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety