Fruit is de perfecte en gezonde inspiratie voor een dessert. Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan? Dit appel toetje staat al snel op je favorietenlijstje. Een dessert om het nieuwe appelseizoen te vieren.
Eenvoudig appel toetje
- 1 kilo appelen, kies de appel die jij lekker vindt
- 400 ml. water
- 140 gram suiker
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel maïzena
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Leg ze in een pan en doe het water, suiker en citroensap erbij. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook met deksel tot de appels zacht zijn.
Maak de maïzena aan met 4 eetlepels water. Voeg dit toe aan de appels en roer tot de substantie indikt. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen.
Pureer het geheel met behulp van een blender of staafmixer tot een glad mengsel. Schenk dit in glazen en garneer met slagroom en wat achtergehouden schijfjes appel.
In veel recepten gebruiken jullie suiker,
kan ik dat vervangen voor stevia
Inderdaad Ine, wij kiezen voor suiker. Natuurlijk kun je dit vervangen voor stevia. Helaas moet je ook bij stevia opletten wat je koopt. Ik wil je graag wijzen op de volgende twee links:
Laat het ons weten als je het probeert!
zeer goed!!