Eclair gevuld met Champagnecrème en frambozen

Eclair gevuld met Champagnecrème en frambozen

Eclair gevuld met Champagnecrème en frambozen

Oudjaaravond komt er weer aan en traditiegetrouw hoort daar zeker Champagne bij, dat kan natuurlijk ’s nachts om 0.00 uur in een  flute toosten met vrienden en familie op een goed nieuwjaar, maar ik heb de Champagne deze keer voor bij de koffie gebruikt, en wel door het te verwerken in de vulling voor deze heerlijke eclair.

De eclair, de basis van dit heerlijke gebakje, word gemaakt van soezenbeslag.  In het kookschool artikel “Deeg voor soezen en eclairs “, wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u zelf verse eclairs kunt bakken.

De eclair word  in de breedte opengesneden en gevuld met een heerlijk champagnecrème met daarover gegoten een frambozen coulis. Met de hieronder genoemde ingrediënten maakt u 6 feestelijke eclairs.

Champagnecrème;

 • 150 ml champagne
 • 75 gram suiker
 • 3 eidooiers
 • 1 ei
 • 1 el maïzena
 • 1 theelepel citroensap
 • 2 blaadjes gelatine
 • 150 ml slagroom

Frambozen coulis;

 •  150 gram frambozen
 • 75 gram geleisuiker
 •  1 eetlepel sinaasappelsap

Decoratie;

 • 100 gram chocolade, wit melk of puur

Champagnecrème

Klop de slagroom stijf en plaats deze terug in de koelkast tot gebruik. Week de gelatine in koud water. Doe vervolgens de champagne, de suiker, de eidooiers, het ei, de maïzena en het citroensap in een vuurvaste schaal, en klop deze, met een mixer of garde, au-bain-marie* tot er een stevige, witte massa ontstaat. Schenk een kleine hoeveelheid van het warme champagne mengsel in een schaaltje, knijp de gelatine uit en voeg hierbij. Schep vervolgens dit mengsel terug door het champagnemengsel en laat licht opstijven.

Frambozencoulis

Pureer de frambozen. Breng de puree met de sinaasappelsap en de geleisuiker aan de kook en kook minimaal 4 minuten door en laat vervolgens afkoelen.

Frambozen vormen een heerlijke combinatie met champagne, helaas zijn er rond oud en nieuw geen verse frambozen te vinden, vandaar dat ik deze keer gekozen heb voor diepvries frambozen.

Opmaak van de eclair

Snijd de eclair doormidden en vul een spuitzak met de champagnecrème. Vul hiermee de eclair, druppel met gebruik van een theelepel de frambozencoulis over de champagnecrème. Smelt de chocolade au-bain-marie*  en schenk wat van de gesmolten chocolade over de eclair.

*Au-bain-marie is een manier om vloeibare stoffen langzaam te verhitten. Dit is een goede manier om er voor te zorgen dat sauzen met room of eidooiers niet gaan schiften. Bij de bereiding zet men een vuurvaste schaal op een pan met een laagje kokend water. De bodem van de bovenste pan mag het water niet raken.

 

 

 


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Eclair gevuld met Champagnecrème en frambozen" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
bakkenbakken gebakeclairéclairssoesjessoezen
Samantha Roelofs

Samantha Roelofs

Ik vind het heerlijk om in de keuken bezig te zijn en allerlei lekkernijen, vooral taarten, gebak en andere patisserie te bereiden en dan met zoveel mogelijk gebruik van verse ingrediënten. Niet alleen maak ik graag lekkernijen ik lees en leer er ook graag over. Ik vind het leuk om hier ,de door mij opgedane kennis, te kunnen delen.

Je las: Eclair gevuld met Champagnecrème en frambozen. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*