Selderijsoep, op zich niet heel uniek, maar met drie soorten selderij in één kom soep zet je je gasten wel iets aparts voor. Dat is een echt welkom aan je gasten.
- 1/2 knolselderij
- 6 stengels bleekselderij
- 6-8 takjes bladselderij
- 2 groente- of kruidenbouillontabletten
- 4 eetlepels crème fraîche
- olijfolie
Schil de knolselderij dik en snijd hem in blokjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd in stukjes. Was en droog de bladselderij.
Breng de blokjes knolselderij met 3 dl water en de groente- of kruidenbouillontabletten aan de kook. Voeg de bleekselderij toe en kook zachtjes 15-20 minuten tot deze zacht is.
Voeg na 12 minuten de grofgeknipte bladselderij toe, houd 2 takjes achter voor de garnering.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en voeg zoveel water toe tot een licht gebonden soep ontstaat. Voeg op het laatst de crème fraîche en de olijfolie toe.