- 40 gram dessertrijst
- 75 gram fijne tafelsuiker
- 1 vanillestokje
- 3 dl volle melk
- 10 gram boter
- 1 dl slagroom
- 1 theelepel citroenschil
- sap van een halve citroen
- 125 gram gedroogde abrikozen
Kook de rijst ca. 5 minuten in water en giet het af.Breng de rijst opnieuw aan de kook in de melk met het vanillestokje, 25 gram suiker en de boter. Laat dit ca 45-50 minuten sudderen op laag vuur tot het is ingedikt. Regelmatig roeren.Haal het vanillestokje uit de rijst en schraap het merg eruit. Meng dit door de rijst. Laat dit wat afkoelen en klop ondertussen de slagroom stijf. Spatel dit door het rijstmengsel. Kook in een pan 1 dl water met 50 gram suiker, citroenschil, citroensapsap en voeg de abrikozen toe. Laat 20 minuten koken en het vocht indikken. Haal de abrikozen eruit. Leg ze dakpansgewijs op de bodem van een puddingvormpje of een kopje. Spoel het kopje eerst om met koud water. Verdeel de rijstpudding over de vormpjes en druk een beetje aan. Laat dit opstijven in de koeling.