- 2 kleine courgettes (± 750 gram)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 groentebouillontabletten
- 125 ml crème fraiche
- peper, zout
- 2 theelepels (liefst verse) tijm
- 75 gram (liefst Griekse) feta in kleine blokjes
- 6 zwarte olijven zonder pit in dunne plakjes gesneden
Was de courgettes en snij deze in grove stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de courgettestukken en toe en bak deze ± 2 minuten roerend mee. Voeg de bouillontabletten, de tijm en zoveel water toe dat de courgette bijna onder staat. Breng alles aan de kook en laat ± 15 minuten zachtjes koken. Voeg de crème fraiche toe en pureer alles met de staafmixer. Breng de soep nogmaals aan de kook en proef of er nog zout of peper bij moet. Doe de blokjes feta en de plakjes olijven in de soep en serveer direct.