Courgettesoep, 3 variaties

Courgettesoep, 3 variaties

Voor jou: drie prachtige variaties van een courgettesoep. Een inspirerende soep die wat ons betreft een keertje vaker op tafel mag. Kies zelf één van deze variaties voor een heerlijke soep. Zit uw soep er niet bij en kiest u liever een andere soep? Kijk dan eens bij onze overige soep recepten. We hebben er een heleboel.

Een eenvoudige courgettesoep

  • 1/2 courgette
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 kleine dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel suiker

Was de courgette en snij deze in stukjes. Snij de prei in ringen en was deze grondig. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie en bak hierin de knoflook en de prei ± 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak deze al roeren ± 1 minuut mee. Voeg de azijn, suiker en zoveel water toe dat de groenten net niet onder staan. Voeg de bouillontablet toe en breng alles aan de kook. Laat ± 15 minuten zachtjes sudderen. Pureer de soep met een staafmixer. Bestrooi de soep voor het opdienen met fijngehakte bieslook.

Courgettesoep met feta en olijven1146

  • 2 kleine courgettes (± 750 gram)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 groentebouillontabletten
  • 125 ml crème fraiche
  • peper, zout
  • 2 theelepels (liefst verse) tijm
  • 75 gram (liefst Griekse) feta in kleine blokjes
  • 6 zwarte olijven zonder pit in dunne plakjes gesneden

Was de courgettes en snij deze in grove stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de courgettestukken en toe en bak deze ± 2 minuten roerend mee. Voeg de bouillontabletten, de tijm en zoveel water toe dat de courgette bijna onder staat. Breng alles aan de kook en laat ± 15 minuten zachtjes koken. Voeg de crème fraiche toe en pureer alles met de staafmixer. Breng de soep nogmaals aan de kook en proef of er nog zout of peper bij moet. Doe de blokjes feta en de plakjes olijven in de soep en serveer direct.

Courgettesoep met parmezaanse kaas

  • 1 flinke courgette1147
  • 1 sjalotje of klein uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2-3 eetlepels (liefst vers) geraspte Parmezaanse kaas

Pel de ui en de knoflook en snij deze in grove stukken. Was de courgette, verwijder de uiteinden en snij deze ook in grove stukken. Verhit de olijfolie. Bak hierin al roerend de ui en de knoflook glazig. Voeg de courgette toe en bak deze even mee. Voeg zoveel water toe dat de courgette net onder staat. Doe de bouillontabletten erbij. Breng alles aan de kook. Laat ± 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over 4 borden of kommen. Strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over.

Aan u de keus. Eet smakelijk

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



3 comments

Schrijf een reactie
  1. Cecile Geurts-Huijbers
    Cecile Geurts-Huijbers 12 augustus, 2013, 08:14

    Ik maak courgettesoep vaak af met pesto of wat kruidenkaas, probeer ook eens met roquefort. groet Cecile

    Reply this comment
  2. Gerrit van der grift, boer-gondiër.
    Gerrit van der grift, boer-gondiër. 13 september, 2012, 12:35

    Ik gebruik in de basis regelmatig gerookt spek, eerst uitbakken en uitlaten lekken, en met de rest meekoken en ook mee pureren. Bij het serveren, doe ik een toef verse kruidenkaas bovenop de soep. Heerlijk.

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*