Courgette op olie met ansjovis, knoflook, kappertjes en verse munt

Auteur: Lekker Tafelen | 11 augustus 2013 10:34

Italianen zijn er dol op. Verse courgettes (wel de jonge courgette ca. 6 tot 8 cm.) in olie met ansjovis, kappertjes, knoflook en munt. Dit is leuk om te maken en bovendien een prachtig stilleven in jouw keuken. Maak er wat extra want het is ook leuk om cadeau te geven.
[1]

Maak de courgettes schoon. Snijd de uiteinden eraf. Was ze en snijd ze in twee├źn in de lengterichting.
Breng 1 liter azijn aan de kook, aangelengd met 1 glas water. Doe er zoveel halve courgettes bij tot ze onder staan. Breng weer aan de kook en kook ca. 2 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken op schone theedoeken. Doe de courgettes in gesteriliseerde weckpotten en doe er naar smaak ansjovis, kappertjes, knoflook en munt bij. Bedek met olie en dek af.

Endnotes:
  1. [Image]: http://www.lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2012/02/courgette-olie.jpg

Source URL: http://www.lekkertafelen.nl/recepten/courgette-op-olie-met-ansjovis-knoflook-kappertjes-en-verse-munt/