Courgette op olie met ansjovis, knoflook, kappertjes en verse munt

Courgette op olie met ansjovis, knoflook, kappertjes en verse munt

Italianen zijn er dol op. Verse courgettes (wel de jonge courgette ca. 6 tot 8 cm.) in olie met ansjovis, kappertjes, knoflook en munt. Dit is leuk om te maken en bovendien een prachtig stilleven in jouw keuken. Maak er wat extra want het is ook leuk om cadeau te geven.

  • 1,5 kilo jonge courgettes
  • gezouten ansjovis
  • 1 liter azijn
  • 1 liter olie
  • kappertjes
  • munt
  • 1 teentje knoflook

Maak de courgettes schoon. Snijd de uiteinden eraf. Was ze en snijd ze in tweeën in de lengterichting.
Breng 1 liter azijn aan de kook, aangelengd met 1 glas water. Doe er zoveel halve courgettes bij tot ze onder staan. Breng weer aan de kook en kook ca. 2 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken op schone theedoeken. Doe de courgettes in gesteriliseerde weckpotten en doe er naar smaak ansjovis, kappertjes, knoflook en munt bij. Bedek met olie en dek af.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*