Courgette op olie met ansjovis, knoflook, kappertjes en verse munt

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Courgette op olie met ansjovis, knoflook, kappertjes en verse munt

Italianen zijn er dol op. Verse courgettes (wel de jonge courgette ca. 6 tot 8 cm.) in olie met ansjovis, kappertjes, knoflook en munt. Dit is leuk om te maken en bovendien een prachtig stilleven in jouw keuken. Maak er wat extra want het is ook leuk om cadeau te geven.

  • 1,5 kilo jonge courgettes
  • gezouten ansjovis
  • 1 liter azijn
  • 1 liter olie
  • kappertjes
  • munt
  • 1 teentje knoflook

Maak de courgettes schoon. Snijd de uiteinden eraf. Was ze en snijd ze in tweeën in de lengterichting.
Breng 1 liter azijn aan de kook, aangelengd met 1 glas water. Doe er zoveel halve courgettes bij tot ze onder staan. Breng weer aan de kook en kook ca. 2 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken op schone theedoeken. Doe de courgettes in gesteriliseerde weckpotten en doe er naar smaak ansjovis, kappertjes, knoflook en munt bij. Bedek met olie en dek af.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Bijgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety