Citroen yoghurt cake, lekker fris en fruitig – Met de zomer in zicht zijn we weer toe aan frisse en fruitige smaken. En als er een smaak fris en fruitig is, is het wel de smaak van citroen. Een heerlijke opfrisser in drankjes, maar verwerkt in een cake doet deze het ook erg goed.
Er gaat citroensap en rasp in deze cake en later wordt de cake besprenkeld met een heerlijke citroensiroop, deze geeft de cake een lekker frisse smaak. De toevoeging van yoghurt maakt het net iets anders van structuur en is een leuke aanvulling op de smaak. Dus haal het zonnetje in huis met deze heerlijke zomerse cake waarvan je gelijk in een zomerse stemming komt. Een kopje thee erbij en je dag kan niet meer stuk.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.
Citroen yoghurt cake
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 175 gram zachte boter
- 225 + 35 gram suiker
- 4 + 6 el citroensap
- rasp van 1 citroen
- 125 gram Griekse yoghurt
- 4 eieren
- 250 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 1/2 tl zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een citroen yoghurt cake:
Vet een vorm naar wens in met boter en bestuif deze met bloem. Verwarm de oven voor op 165 graden. Klop de boter met 225 gram suiker en de citroenrasp licht en luchtig. Klop de eieren er één voor één doorheen. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven de kom en spatel dit door het botermengsel. Roer 4 eetlepels citroensap door de yoghurt en spatel dit door het beslag. Doe het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 50 minuten. In de tijd dat de cake in de oven staat maak je de siroop. Neem hiervoor een pannetje en doe hierin de 35 gram suiker met 6 eetlepels citroensap. Laat dit kort doorkoken en klaar is je siroop. Wanneer de cake gaar is laat je deze in de vorm 5 minuutjes afkoelen en stort deze dan op een rooster. Druppel de siroop over de cake als de cake nog warm is. De siroop zal in de cake trekken en er een extra frisse smaak aan geven. Strooi er als de cake volledig is afgekoeld wat poedersuiker overheen.
Tafel lekker !!
Heerlijke cake! Mooi geel, friszoet en lekker zacht. Deze ga ik vaker maken.
Dit horen we graag. Je kan als variatie de citroen vervangen door sinaasappel of limoen, ook erg lekker.
De Citroën yoghurt cake is heel lekker. Vooral de siroop die je achteraf op de warme cake doet maakt het “af”.
Goed om te horen, door de siroop blijft de cake ook nog eens extra lang zacht.