Iemand die mijn recepten leest had de vraag of ik het recept wou plaatsen voor een choco cake met vloeibare chocolade erin. Dat is natuurlijk een super lekkere cake en die wil ik graag met jullie delen! Want hij is echt super super lekker! Mocht je zelf ook een recept van me willen weten, vraag dan gerust als het kan dan bedenk ik iets lekkers voor je!
Je kan via facebook of twitter altijd aan me vragen of natuurlijk door hier te reageren!
Recept: Uitlopende choco cake
- 30 gram gezeefde bloem
- 40 gram gezeefde poedersuiker
- 75 gram gevijzelde amandelen
- 2 losgeklopte eiwitten
- 160 gram pure chocolade
- 80 gram gesmolten boter
- 4 x paar stukjes pure chocolade
- ongeveer 15 aardbeien
Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt de chocolade au bain marie. Klop bloem, suiker, amandelmeel, eiwitten, boter en chocolade in een kom goed door elkaar. Verdeel dit mengsel over 2 kommen. Pureer 10 aardbeien (met de staafmixer) en meng dat door 1 van de mengsels.
Vet 4 cakevormen goed in. En bedek de bodem met het mengsel met de aardbeien/chocolade mengsel, leg er daarna een paar stukjes chocoladereep op (ongeveer 15 gram per cake) en bedek de cake dan met het andere mengsel, zorg ervoor dat de chocolade stukjes er echt inzitten.
Zet ze dan in de oven voor ongeveer 20 minuten, laat ze daarna 5 minuten staan, leg ze op een bord en garneer met een aardbei met een beetje gesmolten chocolade erover en mmmmm eet smakelijk!
Tip: Een lekkere variatie vind ik als je in het midden ook een paar stukjes klein gesneden aardbei doet, dat komt dan door het gesmolten chocolade heen, ook heerlijk!!!
Hey Xander. Ik ga v/d week je chocoladecake maken en als ie goed gelukt ga ik ‘m ook op de Hospice voor onze gasten maken. Groetjes
Hoi Xander wat een lekkernij weer. je bent goed bezig kereltje! op naar je eerste michelin ster. kus Patricia