- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Champignonpizza

Homemade pizza met verse champignons, tomaten en natuurlijk de Italiaanse mozzarella. Een groter en een verser feest kun je je op dit moment waarschijnlijk even niet bedenken.

Voor de bodem

Voor het beleg

Doe de gist en de suiker in een maatbeker en meng het met een halve deciliter water. Laat het gistmengsel een kwartier op een warme plek staan tot het gaat schuimen.

Meng de bloem met het zout en maak een kuiltje in het midden. Voeg de olie, het gistmengsel en de rest van het water toe. Gebruik een houten lepel om een glad deeg te maken. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het 4 a 5 minuten.

Doe het deeg terug in de kom, bedek het met een ingevet stuk folie en laat het deeg een half uur rijzen tot de omvang is verdubbeld.

Kneed het deeg nogmaals 2 minuten. Rek het deeg met de handen uit, en leg het dan op een ingevette bakplaat en druk de randen iets omhoog. Het deeg mag niet dikker zijn dan 6 mm. omdat het nog rijst tijdens het bakken [1].

Snijd de champignons in plakjes. Doe voor het beleg tomaten, knoflook, basilicum, olijfolie, zout en peper in een grote koekenpan en laat alles 20 minuten zachtjes koken tot de saus dik is geworden. Roer de tomatenpuree erdoor en laat de saus iets afkoelen.

Bestrijk de pizzabodem met de saus. Leg de champignons en de mozzarella er bovenop en bak de pizza in een op 200 graden voorverwarmde oven in een half uur gaar. Garneer met verse basilicumblaadjes.